Het schoolgebouw en het stuk grond van de Otto Baron in de Molenwijk worden als optie onderzocht voor renovatie of nieuwbouw van IKC de Duinroos. Vorige week werd bekend dat de Otto Baron haar deuren moet sluiten. Bewoners in de Molenwijk maken zich zorgen over het verdwijnen van alle sociale voorzieningen in de wijk. De gemeente wil met die bewoners en het Welzijnskwartier kijken naar een tijdelijke voorziening, bijvoorbeeld een volkstuin, op de plek van wijkgebouw de Wiek.

De Otto Baron sluit vanwege een leerlingentekort op 1 augustus haar deuren. De school is onderdeel van stichting Prohles. Leerlingen zullen volgend schooljaar verhuizen naar IKC De Duinroos, in de Zanderij.

Christelijke basisschool Otto Baron sluit deuren: ‘Dit komt niet uit de lucht vallen’

Wat de plannen in de toekomst zijn voor het stuk grond van de school is nog niet duidelijk, laat de gemeente weten op vragen CDA Katwijk. Wel vindt er nu een haalbaarheidsonderzoek plaats door stichting Prohles voor de renovatie/nieuwbouw van IKC de Duinroos. De locatie Otto Baron wordt daarin ook meegenomen.

De school is één van de laatste sociale voorzieningen in de wijk. Bewoners in de wijk maken zich zorgen. De gemeente en het Welzijnskwartier willen samen met de bewoners een nieuwe voorziening creëren. De gemeente heeft daarvoor het terrein op het oog van wijkgebouw de Wiek. Dit gebouw aan de Fresiastraat ging vorig jaar tegen de vlakte. ‘Deze tijdelijke voorziening kan daarmee, indien bewoners daar behoefte aan hebben, een sociale functie krijgen’, schrijft de gemeente. Daarbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld volkstuinen of een terrein voor evenementen uit de buurt.

‘Voor de lange termijn zal onderzocht moeten worden met de verschillende stakeholders wat er mogelijk is in het gebied waar onder andere de Otto Baronschool en het ‘oude’ bibliotheekgebouw gesitueerd zijn. Het integreren van maatschappelijke functies om de sociale cohesie te borgen in de Molenwijk zal een belangrijk uitgangspunt zijn’, aldus de gemeente Katwijk.