De gemeente Katwijk heeft tijdens storm Eunice een hotelovernachting geregeld voor een dakloze man. De man hield zich tijdens de heftige storm schuil in de parkeergarage onder de Boulevard. De gemeente probeert de man te helpen.

Op social media verschenen foto’s van de man die op de grond in de parkeergarage sliep. Mensen maakten zich zorgen over de man.

De situatie van de dakloze man is bekend bij de gemeente, die hem al een langere periode probeert te helpen. ‘Wij zijn op de hoogte en proberen meneer toe te leiden richting zorg en huisvesting’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ‘Gelet op de in de persoon gelegen omstandigheden is dat niet eenvoudig.’

Tijdens het extreme weer van afgelopen weekend zocht de man de parkeergarage op. De gemeente heeft toen een hotel voor hem geregeld. ‘Helaas heeft dit tot nu toe niet geleid tot een concrete verandering in zijn situatie.’

De zorgen die een aantal Katwijkers op social media delen, worden ook door de gemeente gedeeld. ‘Ook wij maken ons zorgen over zijn gezondheid en hopen op korte termijn voor deze situatie een oplossing te vinden.’