De eigenaar van de Kwakelwei heeft de vergunning binnen voor de bouw van een nieuwe kas. Dat betekent dat de discussie en dromen over woningbouw of en stadspark op dat stuk grond in Katwijk aan den Rijn voorlopig de kast in kunnen. Stichting Rijn Park is teleurgesteld: ‘We vragen ons af wie er blij van wordt als deze kas daadwerkelijk gebouwd gaat worden, want dit plan kent alleen maar verliezers’.

Meerdere partijen hadden een droom voor de Kwakelwei. Stichting Rijn Park zag een stadspark voor zich. Een unieke, groene oase met behoud van historie en ruimte voor recreatie en educatie.

Wethouder en Stichting Rijn Park samen ten strijde tegen woningbouw Kwakelwei

De eigenaar van het stuk grond had hele andere plannen. Hij wilde Van Rhijn Bouw zo’n 30 woningen laten bouwen in combinatie met een stadspark en een verbinding met het Heerenschoolbos.

Pleidooi voor woningen Kwakelwei: Laten we stoppen met streven naar een sprookjesbos

Ook de politiek bemoeide zich met de toekomst van het laatste grote stuk groen in Katwijk aan den Rijn. Het stuk grond heeft op dit moment het bestemmingsplan agrarisch. Zonder een aanpassing is woningbouw niet mogelijk. Een kas daarentegen wel.

‘De Vrienden van het Rijn Park zijn teleurgesteld dat de gemeente Katwijk de vergunning voor de bouw van 5.000 m2 nieuwe kas op de Kwakelwei heeft verleend, maar begrijpen dat dit juridisch niet anders kan’, laat een teleurgestelde stichting Rijn Park weten.

De stichting hoopt dat de eigenaar het plan voor de bouw van de nieuwe kas, nog intrekt. ‘In ieders belang.’