De evaluatie over de verkeersomleidingen die werden ingesteld bij de renovatie van de Koningin Julianabrug, komt pas na de zomer. De grote omleiding en het instellen van eenrichtingsverkeer op de Binnensluis en Westerbaan zorgden voor veel commotie en irritatie in Katwijk. De evaluatie zou eigenlijk al in november worden aangeboden, maar dat was volgens de gemeente achteraf ’te optimistisch’.

De renovatie aan de Koningin Julianabrug begon in 2020. De brug werd voor meer dan een half jaar afgesloten. Voor het verkeer werd een grote omleiding ingesteld, wat tot veel onvrede leidde bij de Katwijkers. De Binnensluis en Westerbaan werden in één richting afgesloten, waardoor het verkeer vast kwam te staan op de Hoorneslaan.

Op aandringen van een aantal politieke partijen werd er een proef gedaan, waarbij de slagbomen op de Binnensluis en Westerbaan twee weken werden weggehaald. Verkeersdeskundigen van de gemeente en wethouder Rien Nagtegaal vreesden grote gevolgen, maar die bleven uit. De proef pakte positief uit.

De evaluatie van de Koningin Julianabrug, waarin ook de verkeersmaatregelen worden meegenomen, zou in november aan de gemeenteraad gepresenteerd worden. Partij Durf vroeg het college waarom de evaluatie nog niet met de gemeenteraad gedeeld was.

Het college antwoordt dat deze pas wordt aangeboden als het R-net programma financieel is afgerond. Het project zit in de ‘nazorgfase’ die eind juni eindigt. Daarnaast wacht de gemeente nog op de uitbetaling van een aantal subsidies. Als dit allemaal is afgerond, wordt de evaluatie in het derde kwartaal van dit jaar gepresenteerd.