De wedstrijd Quick Boys tegen VV Katwijk is opnieuw uitgesteld. De clubs hebben met de gemeente en politie om de tafel gezeten. De politie adviseerde toen om de derby te verplaatsen, omdat er te weinig mankracht is bij de politie.

De wedstrijden tussen Quick Boys en VV Katwijk zijn altijd beladen wedstrijden die door de politie als ‘risicowedstrijden’ worden aangestreept.

De wedstrijd tussen de twee Katwijkse voetbalclubs stond oorspronkelijk gepland op zaterdag 4 december, vorig jaar. Vanwege de coronamaatregelen mochten er toen geen supporters bij wedstrijden aanwezig zijn. De gemeente en politie durfden toen geen risico te nemen met supporters die zich tijdens die wedstrijd alsnog in de duinen rond Nieuw-Zuid zouden kunnen verzamelen.

Het duel werd vervolgens verplaatst naar 19 februari, maar ook deze datum is na overleg weer geannuleerd. ‘Een gebrek aan mankracht ligt ten grondslag aan het besluit van de politie om negatief tegen de oorspronkelijke datum van 19 februari te adviseren’, laat Quick Boys weten. ‘Gewoontegetrouw volgt de KNVB en de gemeente Katwijk dat advies.’

De nieuwe speeldatum is vastgesteld op dinsdagavond 15 maart om 19.00 uur.