Zaterdag 12 februari lanceerde D66 Katwijk haar verkiezingsprogramma: ‘Investeren in de Toekomst’. In dit verkiezingsprogramma presenteren we onze visie voor de hele gemeente én onze concrete plannen voor iedere kern. Wij willen investeren in een betaalbare energietransitie voor iedereen, in onze maatschappelijke voorzieningen en verenigingen, en in de jeugd door schoolgebouwen te moderniseren’.

Lijsttrekker en fractievoorzitter Ralf Boland is trots op het programma: “Iedereen in onze samenleving telt mee en moet mee kunnen doen. De overheid moet een vangnet vormen voor hen die dat nodig hebben. Maar wij willen ook dat de gemeente ruimte geeft aan mensen om zelf met ideeën en oplossingen te komen.” Investeren in de toekomst betekent ook dat we de energietransitie omarmen. D66 wil dat Katwijk een fossielvrije gemeente wordt, dat is hard nodig om de problemen van klimaatverandering tegen te gaan. Boland: “D66 wil in de energietransitie in samenspraak met u keuzes maken, het moet een sociale energietransitie zijn. Dus we helpen mensen hun huis te verduurzamen en hun tuin te vergroenen.”

Ook Carin Tawfik, de nummer 2, is enthousiast: “Katwijk is één van de meest versteende gemeenten van Nederland. Ik vind dat zorgelijk. Met name in de Hoornes kan het écht beter. Daarom investeren wij in tegeltjeswippen in ruil voor groen. Zo verwelkomen we onze natuurlijke vrienden, de bijen en vlinders.” Tawfik maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid. Dit betekent dat de Brouwerstraat vrachtwagenvrij blijft en wegmisbruikers rondom de Sandtlaan keihard worden aangepakt. Ook invloed van burgers vindt Tawfik belangrijk: “Ik wil werken aan een eerlijke bestuurscultuur. Op dit moment worden er namelijk plannen gemaakt vóór onze bewoners, terwijl we juist mét hen aan een toekomst in Katwijk zouden moeten werken.”

De komende jaren wil de fractie van D66 zich inzetten voor Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg door te investeren in mensen en in de toekomst. Wij willen investeren in een fossielvrij Katwijk, in onze schoolgebouwen en in onze maatschappelijke voorzieningen. Zo wil D66 samen bouwen aan een groener en socialer Katwijk.

Open het verkiezingsprogramma 2022-2026 van D66 Katwijk (PDF)