‘Het werd tijd, het werd de hoogste tijd’. Zo begon CDA’er Dick Oudwater zijn betoog over de realisatie van het nieuwe Hoftuinplein.

Van parkeerterrrein naar Hoftuinplein
Het CDA is blij dat dit parkeerterrein in Rijnsburg nu wordt heringericht naar een écht Hoftuinplein. In 2018 werd het plan teruggewezen naar de tekentafel en sindsdien heeft het CDA samen met de PvdA regelmatig de vinger aan de pols gehouden. Het is een lang proces geweest, maar Rijnsburg verdient deze impuls: een mooie entree, naar een divers winkelcentrum waar menig Rijnsburger zijn of haar dagelijkse boodschappen haalt. Het plan is klimaatbestendig, met onder meer een autovrije wandelpromenade waar de markt gehouden gaat worden en veel ruimte voor groen.

Horde
Oudwater wees in de raadsvergadering op de laatste horde die nog genomen moet worden: de Vereniging van Eigenaren (voormalig parkeerterrein Rabobank) moet nog instemmen. De wethouder gaf aan er alle vertrouwen in te hebben er met hen uit te komen. Als dit allemaal in orde komt gaat er een langgekoesterde wens van het CDA in vervulling.

Ook kijken naar Remise
Fractievoorzitter Barend Tensen, die tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 al pleitte voor twee up to date winkelcentra in Rijnsburg: “Naast deze opknapbeurt van het Hoftuinplein wordt wat het CDA betreft, met het oog op de nieuwbouw Hof van Rijnsburg, ook serieus gekeken naar het aantrekkelijk houden van De Remise.”