De Molenwijk is de afgelopen jaren steeds meer voorzieningen kwijtgeraakt. Volgend jaar verdwijnt ook de enige basisschool, de Otto Baronschool. De Molenwijk is een prachtige wijk met veel betaalbare eengezinswoningen en appartementen. Een wijk vernoemd naar de trots van Katwijk aan de Rijn; de molen! Echt een mooie wijk van onze gemeente die het verdient om gezien te worden. Het is ook een wijk met enkele uitdagingen en met het verdwijnen van sociale voorzieningen worden de uitdagingen groter. CDA-raadslid Jacco van Duijn is bezorgd over het verdwijnen van de voorzieningen en pleit voor een Mastplan voor de Molenwijk. Het CDA heeft grote zorgen over de leefbaarheid in de Molenwijk en wil een Masterplan voor de Molenwijk om zeker te stellen dat de wijk ook op de lange termijn een plezierige plek is om te wonen.

Het ‘Masterplan Molenwijk’ moet volgens het CDA tot stand komen door een intensieve en langdurige samenwerking met bewoners, hulpverleners, welzijnswerkers, schooldirecteuren, ondernemers, Dunavie en nog veel meer partijen. Door dit plan moeten we perspectief bieden aan jongeren, gezinnen en ouderen om de wijk blijvend een plezierige woonwijk te laten zijn. Jacco van Duijn: ”Vooral voor jonge gezinnen heeft de wijk weinig te bieden. Het CDA wil voorkomen dat de Molenwijk een vergrijsde wijk wordt. We moeten nu samen met de bewoners fors inzetten om de leefbaarheid te verbeteren in de Molenwijk”. Op korte termijn ziet het CDA al veel kansen. Zo kunnen ideeën als naschoolse activiteiten voor basisschoolkinderen, (openlucht) ontmoetingsplekken voor ouders en een grote speeltuinen al van flinke meerwaarde zijn voor de Molenwijk. We vragen de gemeente om meer aandacht te geven aan de Molenwijk, zodat de wijk een plezierige wijk blijft om te wonen en te leven.

Jacco van Duijn: ‘Aanstaande zaterdag (26 februari) gaat het CDA zelf op pad om bij de bewoners van de Molenwijk te vragen wat de behoeften zijn. Tussen 10:00 uur en 12:00 uur zijn wij achter de DIRK te vinden. Kom langs en deel je ideeën, zodat we samen kunnen werken aan een mooiere Molenwijk!’