Bewoners in de omgeving van het centrum van Katwijk aan Zee nemen het heft in eigen handen, na overlast en vernielingen. De buurt schakelt eigen beveiliging in. ‘Meegenomen tuinmeubelen, in elkaar getimmerde tuinbankjes, vernieling van planten, het wegrukken van kentekenplaten van auto’s en geluidsoverlast. Zomaar een greep uit nachtelijke gebeurtenissen van de laatste tijd.’

De gemeente Katwijk nam vorig jaar extra maatregelen in het centrum om overlast na het uitgaan tegen te gaan.

‘Stuk rustiger in centrum’ na talloze maatregelen

Bewoners in de omgeving van het centrum zien nu dat het probleem zich verplaatst. ‘Sinds de gemeente Katwijk maatregelen heeft genomen om het centrum van Katwijk te beveiligen met camera’s, hebben cafébezoekers hun nachtelijk vertier verlegd naar de directe omgeving’, laten bezorgde buurtbewoners weten.

Politie zoekt vandaal na vernielingen in centrum van Katwijk aan Zee

Vorige week werd er een spoor van vernielingen achtergelaten en maandagavond was een tuinbank in de Weeshuisstraat het slachtoffer van een vandaal.

‘Onze wijk bestaat uit gepensioneerden die zo onderhand geen oog meer dichtdoen.’

De inwoners gaan nu zelf investeren in extra beveiliging zoals beveiligingscamera’s en buitenlampen met beveiligingscamera’s. ‘De maat is nu vol!’