Zwembad Aquamar wil géén enkele groep uitzonderen van een controle. ‘Als we één groep zouden uitzonderen wat betreft de controle op het coronatoegangsbewijs, schept dit precedenten.’

Bezoekers van 18 jaar en ouder moeten bij het zwembad een geldig coronatoegangsbewijs laten zien. De gemeente liet onlangs op vragen van DURF weten dat Katwijk hier ook op blijft handhaven, terwijl dit in Hilversum en Barendrecht niet meer gebeurt. Dat waren zwembaden waar hoofdzakelijk zwemlessen worden gegeven.

‘Zwembad Aquamar is een multifunctionele sportaccommodatie waar naast zwemlessen ook andere activiteiten worden aangeboden, waaronder banen zwemmen, recreatief zwemmen, groepslessen en verenigingsactiviteiten’, reageert de directie van Aquamar op het blijven handhaven van de gemeente Katwijk. ‘Deze activiteiten vinden vaak tegelijkertijd plaats, waardoor verschillende groepen mensen op hetzelfde moment in de accommodatie aanwezig zijn. Als we één groep zouden uitzonderen wat betreft de controle op het coronatoegangsbewijs, schept dit precedenten.’

Het Katwijkse zwembad wil net als de gemeente het landelijke beleid volgen, hoewel dat niet altijd even leuk is voor Aquamar. ‘Wij hebben als lokaal zwembad helaas geen invloed op de beslissingen over het landelijke coronabeleid en moeten roeien met de riemen die we hebben.’

Het coronatoegangsbewijs leidde tot veel tumult in Katwijk. Ouders zonder toegangsbewijs konden hun kinderen niet meer naar de zwemles begeleiden. Aquamar heeft toen buiten een verwarmde tent opgesteld waar ouders hun kinderen kunnen helpen omkleden.

‘Veel ouders en verzorgers maken gebruik van het Kiss & Swim punt en zijn hier tevreden over. Wij zien dit -gezien alle omstandigheden en beperkingen- als een passende oplossing.’