Zes initiatieven in Katwijk hebben vanavond een Meerburgprijs ontvangen uit de handen van bestuursvoorzitter Marjolein Meerburg (kleindochter van Dirk Meerburg naar wie de prijzen zijn vernoemd). De geldbedragen gaan naar het Brugwachtershuisje, de Oranjevereniging van Katwijk aan Zee, Flora Band Orkesten, Historisch Genootschap het Rijndorp, Voice of Joy en een podcast over Pieter Groen.

De prijzen werden bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsuitzending op RTV Katwijk. Stichting Herinneringsfonds reikt sinds 1990 jaarlijks D.F.E. Meerburgprijzen uit aan personen of instellingen die zich verdienstelijk hebben gemaakt ten behoeve van culturele-, industriële- of handelsactiviteiten. Sinds de oprichting is bijna 250.000 euro aan prijzen uitgereikt.

Het brugwachtershuisje op de Koningin Julianabrug ontvangt een bedrag van 1.000 euro. Het huisje werd vorig jaar geopend na de renovatie van de brug. Toeristen kunnen hier terecht voor informatie en lokale producten.

Oranjevereniging Katwijk aan Zee organiseert dit jaar op 23 juni de eerste Haringparty. De organisatie krijgt voor dit feest 1.000 euro.

Muziekvereniging Flora Band orkesten ontving 1.000 euro voor de aanschaf van een drumstel.

De nieuwe stichting Historisch Genootschap Rijndorp in Katwijk aan den Rijn kreeg 1.500 euro voor het verwerven en tentoonstellen van een grote hoeveelheid archeologische vondsten uit de Zanderij.

Het interkerkelijk koor Voice of Joy wil in november het meeslepende verhaal van Ruth (uit de Bijbel) op een eigentijdse manier neerzetten en ontving daarvoor een prijs van 1500 euro.

Tot slot ontving Sandra Kornet-van Duijvenboden een bijdrage van 1.000 euro voor het verwerken van haar boek ‘Op zoek naar Pieter Groen – een Katwijker op Tristan da Cunha’ tot podcast.