VoorleesExpress Katwijk: ‘Met een uurtje voorlezen, kun je echt het verschil maken’

Voorlezen op de bank bij gezin waar dat niet vanzelfsprekend is. Bibliotheek Katwijk en JES helpen met de VoorleesExpress kinderen de Nederlandse taal onder knie te krijgen. ‘Met een uurtje inzet per week, kun je echt het verschil maken voor kinderen en hun ouders’, vertelt Petra Jansen van de bibliotheek.

Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland (JES) werkt samen met de bibliotheek en het Welzijnskwartier in Katwijk aan het vergroten van onderwijskansen van kinderen. De samenwerkingspartners vinden dat gebrek aan geld, een laag opleidingsniveau van ouders, de taal die thuis gesproken wordt of de wijk waarin het kind opgroeit, niet bepalend mag zijn voor het toekomstperspectief van een kind.

Voorleesvrijwilliger worden? Neem contact op met JES (071-3420900) of direct met Fariidah van Leeuwen (06-41952716). Of stap binnen bij bibliotheek Katwijk.