Vanaf morgen gaat het fietsverbod in, in het winkelgebied van Katwijk aan Zee. Er mag dan tussen 09.00 en 18.00 uur niet meer gefietst worden in de Badstraat, Voorstraat en Princestraat. Het verbod geldt alleen op zaterdagen.

De gemeente wil met het fietsverbod het winkelgebied veiliger en aantrekkelijker maken voor bezoekers. Uit een evaluatie over de herinrichting van het centrum bleek dat bezoekers en ondernemers niet altijd blij zijn met de fietsers in het gebied.

Wethouder Rien Nagtegaal: ‘In het verleden hebben we gezien dat we op zaterdagen een probleem hebben met het samengaan van de verschillende verkeersstromen in het centrum tijdens winkeltijden: het is dan gewoon te druk. Deze maatregel helpt om het bezoeken van het centrum en het winkelen voor iedereen prettig en veilig te houden’.

De maatregel geldt alleen voor de zaterdag. Een algeheel fietsverbod vond het college van burgemeester en wethouders ‘onwenselijk’.

Met de fiets aan de hand lopen mag wel.