De vleermuizen die zich in het oude pand van muziekvereniging DVS aan de Ambachtsweg hadden verschuild, zijn verhuisd, het clubgebouw is gesloopt en het fietspad is verlegd. De gemeente Katwijk kan het stuk grond eindelijk verkopen.

DVS heeft 30 jaar gebruik gemaakt van het pand. In 2015 verhuisde de muziekvereniging naar een nieuw clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg.

Het stuk grond staat al lange tijd op het lijstje van de gemeente om te verkopen. Vleermuizen in het pand zorgden voor vertraging van de verkoop. Deze dieren zijn in Nederland een beschermde diersoort. De vleermuizen moesten eerst verhuizen.

Vleermuizen verpesten verkoop oud pand DVS

De gemeente heeft zelf niet de intentie om iets met de locatie te doen. Via een aanbesteding wordt er gezocht naar een nieuwe eigenaar die met de locatie een positieve bijdrage moet leveren aan de omgeving en de entree van bedrijventerrein ‘t Heen.

Het stuk grond heeft op dit moment nog een maatschappelijke bestemming, maar dat kan worden gewijzigd naar de bestemming bedrijvigheid.