Scum wil meer multifunctionele ruimtes, een grotere keuken en een plaats om te klussen. Na een miscommunicatie tussen de gemeente en het jongerencentrum, wordt de gedroomde verbouwing van Scum weer opgepakt. Het bestuur heeft de plannen vernieuwd en aanpast aan de huidige tijd.

De gemeente Katwijk heeft al een aantal jaar 585.000 euro klaarstaan voor de verbouwing van Scum. Volgens de wethouder vond het bestuur van het jongerencentrum een verbouwing niet meer noodzakelijk, maar dat was volgens het bestuur helemaal niet waar.

Scum stond vroeger voornamelijk bekend als podium voor onder andere metalbands. ‘Nu is Scum vooral een podium, geschikt vanuit het verleden voor grote(re) optredens, maar dat is niet meer van deze tijd’, schrijft het bestuur in het geactualiseerde plan. ‘Om jongeren met verschillende achtergronden, interesses, niveaus en leeftijden tegelijkertijd een plek te bieden, is er behoefte aan slimme, multifunctionele ruimten.’

Jongeren komen nu vooral op activiteiten af zoals koken, muziek- of culturele workshops. Maar de zogenoemde traditionele jongerenwerkactiviteiten die gericht zijn op identiteitsontwikkeling en sociale weerbaarheid zijn ook nog niet verdwenen.

Uitbreiding
Voor de nieuwe en traditionele activiteiten zijn multifunctionele ruimtes nodig. Met schuifwanden in de grote zaal kunnen meerdere ruimtes gecreëerd worden, zodat er meerdere kleine groepjes aan de slag kunnen. Scum wil een extra klusruimte voor jongeren. Een ruimte waar ze leren omgaan met elektra, loodgieterswerk etc. Ook is er meer opslagruimte nodig voor onder andere podiummaterialen en BMX fietsen. Daarnaast staat er een grotere keuken op het wensenlijstje om jongeren gezond te leren koken.

Het pand is op dit moment niet groot genoeg voor al deze wensen. Scum wil daarom aan de voorkant van het gebouw uitbreiden met een uitbouw. De gemeente heeft daar zijn bedenkingen over. Scum weet niet nog hoe een uitbreiding naar boven eruit zou zien.