De persoon die op oudejaarsavond de weg overstak en werd aangereden door een politiewagen, deed dit plotseling en niet bij het zebrapad. Dat laat een woordvoerder van de politie weten. De politie was met zwaailicht en sirene onderweg naar een melding van iemand die gewond was geraakt door vuurwerk. De agent in de auto probeerde nog te remmen en uit te wijken, maar dat kon een aanrijding niet voorkomen.

De persoon die overstak raakte bij de aanrijding gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. Over de aard van het letsel mag de politie niets zeggen, vanwege de privacy van het slachtoffer. De man mocht wel de volgende dag weer uit het ziekenhuis.

De politie denkt dat het slachtoffer nog vlak voor de politiewagen wilde oversteken. De aanrijding is op dit moment in onderzoek bij Team Verkeer. Er is ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan en het Openbaar ministerie zal een besluit nemen over het verdere vervolg.

Bij het incident is één persoon aangehouden. Een omstander gedroeg zich volgens de politie ‘op een dermate hinderlijke manier gedragen dat de collega’s zich (uiteraard ná een aantal waarschuwingen) genoodzaakt voelden om hem aan te houden’.