Een meerderheid van de Katwijkers die woensdag een poll heeft ingevuld op Katwijk Actueel is tegen voorrang voor fietsers op rotondes. De gemeente Katwijk heeft onlangs onderzoek laten doen naar de voorrangssituatie, maar wil pas na de verkiezingen een besluit nemen, vanwege de complexiteit.

Ruim 1.600 lezers hebben gestemd op de poll op Instagram. 61 procent gaf aan dat zij vinden dat fietsers geen voorrang moeten krijgen op rotondes. Lezers die reageren denken vooral dat de situatie onveiliger wordt. ‘Levensgevaarlijk’, reageert een lezer.

39 procent vindt wel dat fietsers voorrang moeten krijgen. Voorstanders wijzen vooral naar omliggende gemeenten. ‘Liever niet, maar wij zijn wel het enige dorp waar ze geen voorrang hebben, wat voor buitenstaanders dus verwarrend is en voor ons zeer vervelend als ze stoppen.’

‘Natuurlijk, alle omringende gemeente hebben dit al. Heel vervelend om vanuit Leiden naar huis te fietsen en daar wel voorrang te krijgen en eenmaal in Katwijk moet je weer vol in de remmen. Onveilig ook die afwijkende verkeersregels.’

Voorrangssituatie op rotondes duivels dilemma voor Katwijk