Horecaondernemers in Katwijk zijn blij met de heropening van de horeca. Gisteravond maakte de minister-president bekend dat de horeca weer open mag tot 22.00 uur. De ondernemers gaan weer met positieve energie aan de slag.

Door Gwen Ouwehand

Dirk Schipper, eigenaar van strandpaviljoen Zand, vindt de heropening geweldig. “De mensen zijn blij om weer terug te zijn. Net als wij, want wij hebben iedereen gemist”, zegt de ondernemer. Hij geeft aan blij te zijn met de opkomst van vandaag.

Het team van Zand heeft gisteravond tot laat doorgewerkt om de noodzakelijke voorbereidingen te treffen. “Je hebt normaal echt gigantische voorbereidingen, dus dat is wel even nachtwerk geworden. Alles moet natuurlijk piekfijn zijn voor je gasten. Maar iedereen krijgt daar juist veel energie van, dus dat is leuk.”

Ook in café de Branding zijn voorbereidingen getroffen. “We hebben alles helemaal schoongemaakt en de benodigde dingen gecheckt op houdbaarheidsdatum”, vertelt leidinggevende Naomi Vooijs. Zij noemt de heropening van de horeca lekker. “We zijn tijdens de sluiting één keer teruggekomen om schoon te maken. Verder was het afwachten tot we weer open mochten”, aldus Naomi.