De schoen die Katwijks Bouwbedrijf KBM Groep voor minister Hugo de Jonge liet ontwerpen, is niet alleen bij een ontwerp gebleven. Directeur Jan Bart van der Plas overhandigde maandag het nieuwe paar werkschoenen aan de minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp was in eerste instantie een grap van KBM, maar wel met een serieuze ondertoon. Van der Plas plaatste op 5 januari een ontwerp van een paar werkschoenen met de tekst: ‘Hugo je werkschoenen staan al klaar. Wij in onze sector, én de rest van Nederland, hopen dat je de woningbouw een flinke boost(er) gaat geven!’ De post op LinkedIn ging vervolgens viral op sociale media.

Na de hoeveelheid reacties werd een paar werkschoenen besteld die vervolgens door kunstenaar en radio-dj Ruud de Wild beschilderd zijn.

Werkbezoek Hugo de Jonge aan bouwplaats Heijmans bij HAGA-ziekenhuis, Leyweg, Den Haag (Foto: Bouwend Nederland)

Van der Plas mocht het paar maandag aan de minister overhandigen. Van der Plas: ‘Ik weet dat u van zulke fantastische kleurenschoenen houdt. Alleen de bouw op met zulke herenschoenen kan natuurlijk niet.’

De Jonge vond zijn nieuwe schoenen ‘prachtig’ en heeft ze voor zijn eerste bezoek als minister van wonen meteen aangetrokken.

De Jonge bracht maandag samen met Bouwend Nederland (belangenvertegenwoordiger van bouw- en infrabedrijven) een bezoek aan een bouwplaats in Den Haag. De vereniging sprak daar samen met de minister over de bouwambities en hoe de overheid samen met de markt grote stappen kan zetten om het woningtekort terug te dringen.