Locoburgemeester Adger van Helden vond de jaarwisseling relatief rustig en gezellig. Van Helden: ‘De sfeer op straat was op veruit de meeste plekken goed. Veel mensen hebben hun best gedaan om er een leuke avond en nacht van te maken.’ Maar de nacht had ook een andere kant. Op de Meeuwenlaan is een jongen mishandeld die zwaargewond naar het ziekenhuis is vervoerd. ‘Echt verschrikkelijk.’

Het slachtoffer bracht een meisje naar huis, zodat zij niet alleen over straat naar huis hoefde. De jongen is vervolgens door een groep van vier jongens in elkaar geslagen. Het slachtoffer werd onder andere tegen zijn hoofd geschopt. Omstanders hebben de Katwijker geholpen, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht. De daders zijn ontkomen.

Foto: Greta Ketting

‘Echt verschrikkelijk’, noemt de locoburgemeester het incident. ‘Gelukkig is hij door een omstander geholpen, maar dit had heel anders af kunnen lopen.’ Van Helden betreurt ook de brandjes en vernielingen van vuilnisbakken en een bushokje. ‘Dan mag oud- en nieuwjaarsnacht relatief rustig verlopen zijn, maar dit is niet oké. Ook niet tijdens de jaarwisseling.’

Foto: Flashlight Fotografie

In totaal zijn er 7 container- en kleine (afval)branden gemeld. Daarnaast moest de brandweer twee keer in actie komen voor een gebouwbrand en één keer voor een voertuigbrand.

De politie moest voor 9 incidenten in actie komen. Een stuk minder vaak dan de jaarwisseling van 2020-2021. Tijdens die onrustige jaarwisseling waren er in totaal 29 incidenten.

De locoburgemeester nam tijdens de laatste jaarwisseling zelf een kijkje bij de nachtdienst van de politie. Hij deelt complimenten uit aan de jongeren. ‘Er waren aardig wat kinderen en jongeren op straat en wat ik er zelf van gezien heb, hebben zij zich ook goed vermaakt!’.