De grond van voormalig hotel Riche aan de Boulevard is door de gemeente Katwijk verkocht. Het stuk grond waar nu nog het Natuurcentrum staat, is verkocht aan ontwikkelaar Sedos uit Noordwijk. De projectontwikkelaar wil hier een horecazaak bouwen met daarboven 7 appartementen. Onder het pand komt een kleine parkeergarage met toegang vanaf de Voorstraat.

De gemeente Katwijk kocht het jaren geleden toen het hotel wat er toen stond, in verval was geraakt. Geïnteresseerden konden zich vorig jaar via een openbare aanbesteding bij de gemeente Katwijk melden. Twee partijen toonden interesse, maar Sedos kwam als winnaar uit de bus.

Wethouder Adger van Helden is blij met de plannen van Sedos. Van Helden: “Het is goed dat er op deze prominente plek weer wat moois gaat verrijzen. Sedos wil iets bouwen dat valt binnen de gestelde kaders en goed past bij de huidige bebouwing van onze unieke Boulevard. Naast de appartementen sprak hun plan voor de horeca ons ook erg aan. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen daar mogelijk een plek vinden om te werken.”

De koopovereenkomst wordt op 3 februari getekend.