Op de ‘dag der kandidaatstelling’ heeft Hart Voor Katwijk net als alle andere partijen de kandidatenlijst ingediend.

De lijst van Hart Voor Katwijk wordt aangevoerd door Anita Van Ginkel. Ze is wederom de enige vrouwelijke lijsttrekker in Katwijk. “Ik heb er wel even over moeten nadenken om me weer voor vier jaar vast te leggen. Oorspronkelijk stond ik op plaats drie maar door het vertrek van de andere twee zittende raadsleden schoof de lijst gewoon door en stond ik ineens weer op plaats één. Maar driemaal is wel echt scheepsrecht, dit wordt mijn laatste keer”.

Op plaats twee van de lokale partij volgt het huidig Valkenburgse burgerraadslid Nett Koster. Twee vrouwen aan de top dus, gevolgd op plaats drie door de bekende Katwijker Rodney Verhaegh, al vele jaren lang de secretaris van Hart Voor Katwijk. Hart voor Katwijk heeft nu drie zetels in de raad.

De lijst telt verder nog in totaal 17 namen waaronder voorzitter Björn Moonen, penningmeester Arrienne Ouwehand is lijstduwer.

Voorzitter Moonen is trots op de lijst. Hij was zeer verbaasd over in de media verspreidde geruchten dat Hart Voor Katwijk niet mee zou doen. “Wordt dat over andere partijen ook gezegd? De partij zou in crisis zijn, het bestuur zou zijn afgetreden, alle leden zouden zijn weggelopen. Allemaal onzin”.

Dan lachend: “Het net is alsof twee leden van het eerste voetbalteam van Quick Boys vertrekken naar Valken‘68 en dat vervolgens het verhaal gaat dat de hele voetbalvereniging Quick Boys wordt opgeheven. Wie gelooft zo’n verhaal nou? Het bestuur zit er nog, twee raadsleden zijn opgestapt maar de lijst is ingediend en de karavaan van de politieke Vereniging Hart Voor Katwijk trekt gewoon verder”.

Hart Voor Katwijk kijkt met veel vertrouwen uit naar 16 maart.