De gemeente Katwijk is afgelopen zaterdag ‘coulant’ omgegaan met de protestacties van horecazaken. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. De gemeente dreigde zaterdag met boetes toen er restaurants en cafés waren die opengingen. De boetes zijn uiteindelijk op zak gebleven.

Een aantal horecazaken in Katwijk aan Zee waren uit protest geopend. ‘Wij begrijpen dat horecaondernemers erg teleurgesteld waren over het feit dat het kabinet heeft aangegeven dat de horeca nog dicht moet blijven’, vertelt de gemeente in een reactie. De gemeente stond daarom toe dat de horeca de deuren opende, met als voorwaarde dat er alleen buiten geserveerd mocht worden. Niemand mocht binnen dineren of een drankje nuttigen.

Bij de zaken waar dit wel gebeurde, kwamen de BOA’s in actie. De ondernemers van die cafés vertelden dat ze een boete zouden krijgen voor ieder uur dat ze open waren.

Horeca in Katwijk aan Zee geopend: Burgemeester dreigt met boetes

Het klopt volgens de gemeente dat deze ondernemers zijn aangesproken.

‘Ondernemers die ook binnen mensen toelieten en tot 21u ’s avonds wilden laten dineren, zijn wel aangesproken. Niet alleen omdat zij zich echt nog moeten houden aan de geldende coronamaatregelen, maar ook omdat vele ondernemers zich wel aan de regels houden en er zo oneerlijke concurrentie ontstaat’, legt de woordvoerder uit.

Er zijn geen boetes uitgedeeld zaterdag.