Kinderen hebben de afgelopen week in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg bijna 5.000 kerstbomen rondgesjouwd en ingeleverd bij de gemeente. De bikkels kregen in ruil voor een kerstboom een lootje waarmee ze een JBL speaker of VVV-cadeaukaart konden winnen.

De kerstbomen konden dit jaar op 12 plekken in deze gemeente worden ingeleverd. De gemeente verspreidde de inleverpunten om een grote mensenmassa op één plek te voorkomen.

Vorig jaar werd de inzameling afgelast, vanwege het coronavirus. Daar kreeg de gemeente later veel kritiek op.

Naast de 5.000 kerstbomen die de kinderen hebben ingeleverd, heeft de gemeente zelf nog 3.500 bomen opgehaald. ‘Dit is jammer, want dat zijn er ook echt veel’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ‘Kerstbomen die op straat gelegd worden zorgen voor veel ongemak. Ze worden geregeld in de brand gestoken en liggen op onhandige en soms gevaarlijke plekken.’

De gemeente roept mensen op om volgend jaar de kerstbomen aan de kinderen mee te geven of om de boom naar de milieustraat te brengen. Daar kunnen ze verwerkt worden om bospaden mee te maken.

Bekijk hier de prijsuitslag voor de ingeleverde lootjes