De nieuwe bewoners van de woonstudio’s in de Kleine Duinvallei kunnen de verhuisdozen bijna inpakken. Het eerste gedeelte van het tijdelijke woonproject in de Duinvallei tussen de N206 en de Zanderij, wordt begin volgend jaar opgeleverd. Per 1 februari kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen.

De initiatiefnemers hebben een lange weg afgelegd. Het project is al sinds 2017 bezig om in de Duinvallei woonstudio’s voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar te bouwen. De Kleine Duinvallei is onderdeel van het project ‘Initiatief Duinvallei‘, waarbij de gemeente een stuk grond tussen de N206 en de Zanderij tot 2028 beschikbaar stelt voor inwoners van Katwijk die daar een goed idee voor hadden. Verschillende projecten hebben daar de afgelopen jaren hun plekje gevonden.

De woningen van de Kleine Duinvallei zijn opgedeeld in vier gebouwen met centraal de huiskamer, waar ook gemeenschappelijke faciliteiten zijn, zoals de wasmachines.

Het eerste blok met 14 woningen wordt in januari neergezet. De gebouwen zijn deels twee en deels drie verdiepingen hoog en vanaf de eerste verdieping is de centrale ruimte via loopbruggen bereikbaar. De gezamenlijke huiskamer met gemeenschappelijke ruimte volgt na de bouw van het eerste blok. In deze ‘huiskamer’ komt een restaurant, ontmoetingsruimte, zitkamer, wasruimte en lounge.

De overige 3 gebouwen met studio’s worden voor de zomer van 2022 opgeleverd.

Inschrijven voor de het eerste blok studio’s is niet meer mogelijk