De Katwijkers krijgen dit jaar geen vuurwerkshow te zien van de Pyro Freaks. De gemeente Katwijk wilde samen met de groep vuurwerkliefhebbers een show organiseren op oudjaarsdag, maar door de huidige coronamaatregelen is dit niet meer mogelijk.

Voor de laatste persconferentie lag er al een landelijk vuurwerkverbod op tafel, maar voor gemeenten was er nog wel een mogelijkheid om professionele vuurwerkshows te organiseren. Maar nu er weer een harde lockdown is ingevoerd, is ook die mogelijkheid geschrapt.

‘We hebben alles bekeken en nagevraagd, maar de nieuwe ministeriële regeling, die zojuist bekend is gemaakt, geeft aan dat het niet mogelijk is’, laat een woordvoerder van de gemeente Katwijk weten.

Vorig jaar werd de show ook door corona gecanceld.

De Pyro Freaks is een groep Katwijkse vuurwerkliefhebbers die zich ieder jaar stort op een grote vuurwerkshow. Tijdens de jaarwisseling 2019/2020 gebeurde dit voor het eerst in samenwerking met de gemeente Katwijk. De show was toen een groot succes.