De grote verbouwing van Overduin in Katwijk aan Zee gaat in januari van start. Het hoofdgebouw van het Katwijkse verzorgingshuis wordt grondig gerenoveerd. Daarnaast komt op het terrein van Overduin een nieuwe, moderne woonvoorziening voor 80 bewoners met de ziekte van Huntington.

De plannen van Topaz voor een nieuw gebouw bij Overduin bestaan al jaren. De zorgorganisatie ging in eerste instantie uit van volledige nieuwbouw. Die plannen zijn nu aangepast naar een combinatie van nieuwbouw en renovatie.

In het hoofdgebouw komen de gemeenschappelijke voorzieningen voor alle cliënten van Overduin, zoals de behandel- en activiteitenruimtes. In dit deel van het gebouw wordt ook een nieuwe kapel ondergebracht. Tussen de bestaande bouw en het nieuwbouwdeel met de Huntington-afdelingen komt een nieuw te bouwen restaurant als verbindend element.

Ondertekening bouwovereenkomst Topaz Overduin door Edwin Kalbfleisch (bestuurder Topaz) en Willem van der Plas (directeur KBM) in aanwezigheid van Marco de Kievit (programmamanager vastgoed Topaz), Dick van der Plas (directeur KBM) en Alex Mens (planvoorbereider KBM)

Bouwbedrijf KBM mag aan de slag met de verbouwing. Programmamanager vastgoed Marco de Kievit van Topaz is trots op de samenwerking met KBM. ‘Het is belangrijk een degelijke aannemer te selecteren die veel ervaring heeft met het bouwen van zorgvastgoed. KBM heeft de afgelopen jaren vele zorggebouwen gerealiseerd. Daarnaast is het geweldig dat KBM als Katwijkse aannemer op Overduin aan de slag kan.’

KBM gaat in januari als eerst aan de slag met de eerste twee etages van het hoofdgebouw. De nieuwbouw zal vervolgens in het derde kwartaal van 2022 starten.

Zo’n tien bewoners worden tijdens de nieuwbouwperiode in het gerenoveerde hoofdgebouw gehuisvest. Twintig bewoners verhuizen tijdelijk naar verpleeghuis Topaz Zuydtwijck in Leiden. De andere twee Huntington-afdelingen kunnen tijdens de nieuwbouwperiode in gebruik blijven. Naar verwachting kunnen de bewoners de nieuwbouw begin 2024 betrekken.