Martien Kalkman heeft op de laatste vrijdagmarkt van het jaar afscheid genomen van de markt om te genieten van zijn welverdiend pensioen. Zijn zoon zal de snoep-, drop-, en chocoladekraam voortzetten. Wethouder Jacco Knape bedankte hem voor zijn jarenlange werk en lidmaatschap aan de marktcommissie.

Door Gwen Ouwehand

Sinds 1977 staat Kalkman onder eigen naam op de markt met een groot assortiment aan zoetwaren. Over een maand wordt hij 67, volgens Kalkman een mooie leeftijd om met pensioen te gaan. “Ik ben natuurlijk wel al op leeftijd, dan wordt het toch een keertje tijd om er een streep onder te zetten.” Toch stopt hij niet helemaal met werken. Hij zal de benodigde taken in het magazijn op zich nemen.

Het sociaal contact gaat Kalkman het meeste missen. “Je hebt met mensen veel meegemaakt. Mensen die hun ziel en zaligheid vertellen. Dat ga ik wel missen. Maar met sommigen heb ik nog wel telefonisch contact.”

Zijn zoon, Paul Kalkman, zal de zaak voortzetten. “Wij zijn al vijftien jaar een VOF. Hij doet al twee jaar de inkoop en verkoop. Dat gaat gewoon goed, dus ik heb alle vertrouwen in mijn zoon,” aldus Martien Kalkman. Paul Kalkman noemt het pensioen van zijn vader spannend en raar, maar zegt er wel zin in te hebben.