De inschrijving voor de Duin en Bollen Vierdaagse start op 1 januari. Het is de eerste keer dat de wandelvierdaagse in de Bollenstreek georganiseerd wordt. De wandeling komt op de derde dag door Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

De eerste editie start volgend jaar op donderdag 6 oktober en eindigt op zondag 9 oktober. De wandelaars beginnen de vierdaagse in de Keukenhof in Lisse. De wandeltocht gaat op de eerste dag verder via Noordwijkerhout, De Zilk, Hillegom en Lisse.

Op de tweede dag geeft de Keukenhof opnieuw het startsein. Daarna lopen de wandelaars door Sassenheim, Voorhout, Warmond en Lisse.

De Boulevard van Noordwijk wordt op de derde dag het startpunt. De weg leidt vervolgens door de duinen naar Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Leiden en weer terug naar Noordwijk.

Op de laatste dag van de wandelvierdaagse lopen de wandelaars vanuit Noordwijk via het strand naar Langeveld, Noordwijkerhout en weer terug naar Noordwijk.

Wandelaars kunnen kiezen voor een afstand van 15, 20, 30 of 40 kilometer.

De wandelvierdaagse is een initiatief van de stichting Energiek en Gezond door Wandelen. Het wandelevenement moet de diversiteit van de Duin en Bollenstreek als gezonde en energieke regio laten zien. De organisatie van het evenement ligt in handen van Tjeerd Scheffer, die ook de Leiden Marathon organiseert.