De gemeente Oegstgeest vervangt deze week de betonblokken op de Rijnsburgerweg tussen Rijnsburg en Oegstgeest voor plastic varianten. In twee weken tijd klapten twee auto’s in het donker op de blokken. De nieuwe blokken worden volgens een woordvoerder ook beter zichtbaar gemaakt. 

De betonblokken staan er om een duidelijk een afslag aan te geven richting de wijk Rhijngeest. De afslag wordt veel gebruikt voor werkverkeer.

In november raakte een man gewond nadat hij met zijn auto op de blokken inreed. De auto sloeg daarbij op zijn kant en belandde aan de andere kant van de weg.

Vorige week woensdag botste voor de tweede keer een auto op de betonblokken.

Auto rijdt tegen betonblok op Rijnsburgerweg

Aansprakelijk
De gemeente vindt niet dat zij aansprakelijk is voor de incidenten die op de Rijnsburgerweg zijn gebeurd. ‘De (tijdelijke) situatie bestond al veel langer en de incidenten bij de betonblokken zijn pas van de laatste weken’, merkt de gemeente op. ‘Er stonden voldoende borden en ook de betonblokken op die plek hebben de eerste maanden geen problemen gegeven.’

‘Na enkele incidenten achter elkaar de laatste weken hebben wij ervoor gekozen om snel extra aanvullende veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals het aanpassen van de rijbaan om het gevoel van onveiligheid weg te nemen, het vervangen van enkele betonblokken door blokken van ander lichter materiaal en het aanbrengen van reflectiemateriaal op de afscheidingsblokken. Dit is in goed overleg met de gemeente Katwijk gegaan.’

De aanpassingen worden deze week aangebracht.