De nieuwjaarsduik in het Valkenburgse Meer gaat ook dit jaar niet door. ‘Helaas’, laat de organisatie van de traditionele duik weten. De duik op de eerste dag van het nieuwe jaar wordt afgelast in verband met de coronamaatregelen.

Het evenement met de bekende Unoxmuts en het welverdiende kopje erwtensoep na een duik in de zee, was oorspronkelijk in Katwijk aan Zee. De duik om het nieuwe jaar te vieren werd daar voor het laatst georganiseerd in 2012. De organisatie trok daarna de stekker bij het groeiende evenement eruit, nadat de kosten en de veiligheidseisen te veel werden.

Brasserie Buitenhuis startte een nieuwe traditie in 2017. Geen zee, maar een duik in het Valkenburgse Meer.

Het is het tweede jaar op rij dat de nieuwjaarsduik wordt afgelast. Vorig jaar ging de duik ook al niet door in verband met de coronamaatregelen.