Twee grote binnensportverenigingen zitten in de knel: de korfbalvereniging Madjoe en de basketbalvereniging Grasshoppers.

Madjoe kan in de winter van 2022-23 de sporthal op de Middelmors niet meer huren. De particuliere eigenaar wil de hal dan anders gaan exploiteren. Maar Madjoe kan niet uitwijken naar de zalen en hallen van het Sportbedrijf Katwijk, want die zijn al volop in gebruik. Het Sportbedrijf kan Madjoe in de winter van 2022-23 géén ruimte bieden voor de wedstrijden, alleen voor trainingen op ongeschikte plaatsen en tijdstippen. Ook in volgende seizoenen is er geen perspectief voor Madjoe. Het voortbestaan van de vereniging komt daardoor in gevaar.

Madjoe stelt de gemeente voor een opblaasbare hal te plaatsen op het huidige veld. Die kan tijdelijk zijn, en dus gehuurd, of blijvend, gebouwd met eigen geld en subsidie. Maar Madjoe heeft grote haast. Want het vergunningentraject is lang. Bovendien is vóór de eventuele plaatsing of bouw veel tijd nodig voor de besluitvorming door de gemeente, de financiering en de aanbesteding.

GemeenteBelangen heeft de wethouder daarom gevraagd vóór 7 december met Madjoe in gesprek te gaan. En zal de uitkomst nauwlettend volgen.

Ook de Grasshoppers lopen tegen grenzen aan. De basketballers vragen een uitbreiding van sporthal Cleijn Duin met een derde veld. Die uitbreiding zou ook nieuwe mogelijkheden scheppen voor andere binnensporters.

GemeenteBelangen vraagt de wethouder daarom deze twee kwesties snel af te handelen.  Beide verenigingen helpen honderden ouderen en jongeren gezond te blijven door te sporten. En ze bieden hen onmisbare ontspanning en verbondenheid in deze harde tijden die veel van hen vragen. GB rekent daarom op de wethouder.