In Katwijk zijn vier wapens ingeleverd bij de landelijke inleveractie ‘Drop je knife, doe wat met je life’. Het gaat om twee messen, een luchtbuks en een stengun met munitie. Burgemeester Cornelis Visser wil dat Katwijk ook bij toekomstige inleveracties meedoet. Visser: ‘leder wapen dat van de straat is, draagt bij aan de veiligheid van onze inwoners’.

De landelijke campagne heeft als doel het verminderen van het aantal wapens onder jongeren op straat en het verminderen van het aantal zware geweldsmisdrijven met soms dodelijke afloop. Ruim 200 gemeenten deden tussen 11 en 17 oktober mee aan de inzamelweek waar jongeren anoniem en straffeloos steekwapens kunnen inleveren.

Ook het jongerenwerk in Katwijk besteedde aandacht aan de actie. Welzijnskwartier en de eigenaar van vechtsportvereniging Dojo Osaka gingen in SCUM samen met 27 jongeren in gesprek over wapenbezit.

Landelijk zijn er 3.300 wapens ingeleverd. Het gaat om 2.000 messen, 200 andere steekwapens, 500 vuurwapens en 600 overige wapens. Daarnaast zijn er ook grote hoeveelheden munitie ingeleverd.