Sinterklaas wordt dit jaar niet feestelijk onthaald in Katwijk aan den Rijn. Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn slaat de intocht dit jaar over vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. ‘De intocht in Katwijk aan den Rijn kent een grote belangstelling waarbij wij de 1,5 meter afstandsnorm voor de bezoekers en onze vrijwilligers niet kunnen garanderen.’

De intocht stond gepland op zaterdag 20 november. De Sint wordt in Katwijk aan den Rijn ieder jaar welkom geheten op de Turfmarkt.

De Oranjevereniging hoopt met de afgelasting van de intochtΒ een toename van aantal besmettingen te kunnen voorkomen.

De pepernoten lagen al klaar voor de intocht. De Oranjevereniging heeft met de Sint afgesproken om het snoepgoed bij scholen uit te delen.

De intocht in Katwijk aan Zee ging afgelopen zaterdag wel door. De organisatie van die ochtend liet weten dat alles daar goed en gemoedelijk is verlopen. De Sint en zijn pieten brachten zaterdag ook een bezoek aan Rijnsburg.