De lichtjesoptocht in Katwijk aan Zee en de Sinterklaasintocht in Valkenburg gaan zaterdag niet door. De organisaties voelen zich door de huidige coronamaatregelen en oplopende besmettingen genoodzaakt de evenementen te annuleren.

Tijdens de lichtjesoptocht verschijnen de Sint en zijn pieten in het donker in Katwijk aan Zee. Kinderen staan die middag/avond met een lichtje langs de weg om te zwaaien naar de Sint die met de Pieten, muziek en dansers langsrijdt.

Stichting Sint en Pietenactie is teleurgesteld. ‘Onder de huidige maatregelen mogen evenementen niet langer duren dan tot 18.00 uur, de charme van de lichtjesoptocht is echter dat deze in het donker van de avond gehouden wordt om sfeer en beleving over te brengen’, legt de organisatie uit. ‘Het is daarom voor hen geen optie om de tocht op een eerder tijdstip te organiseren.’

De intocht van de Sint in Valkenburg is ook afgelast. ‘Momenteel zijn vele, vooral jonge, basisschool leerlingen de dupe van het COVID-19 virus’, schrijft het JIVAK. ‘Basisscholen moeten sluiten en kinderen zitten thuis. Mede daarom en in langdurig overleg met diverse betrokken partijen heeft het bestuur van JIVAK dit besluit genomen.’

De intocht in Katwijk aan den Rijn werd eerder deze week al afgelast. Katwijk aan Zee en Rijnsburg konden vorige week nog wel genieten van de intocht.