Sinterklaas heeft genoeg geld bij elkaar voor zijn intocht in Katwijk aan Zee. ‘Mede dankzij vele Katwijkers die een donatie hebben gedaan, kan het feestje gewoon doorgaan.’

De Sint vroeg de Katwijkers in oktober om hulp. Winkeliersvereniging Zeezijde had als financierder van het evenement dit jaar door de coronacrisis niet genoeg budget voor een intocht in het centrum van Katwijk.

Stichting Sint en Pietenactie verzorgt ieder jaar de intocht en besloot een doneeractie op touw te zetten om het feest toch door te laten gaan. Met deze crowdfunding is er genoeg geld opgehaald voor de komst van Sinterklaas.

De Sint en zijn Pieten komen dit jaar op 13 november om 14.00 uur met de boot aan in de Zwaaikom. Vervolgens zal Sinterklaas naar de Princestraat worden gereden en vanaf daar wandelt hij door het winkelcentrum tot 17.00 uur. De Pieten delen die middag snoepgoed uit en de Pietenband zorgt voor gezellige muziek.

De intocht is nog wel even onder voorbehoud. De gemeente Katwijk moet nog toestemming geven voor de intocht.