Gemeente werkt met lokale partijen samen aan een gezonder Katwijk

De gemeente Katwijk wil een gezonde leefstijl voor haar inwoners. Om de Katwijkers een extra impuls te geven is er samen met aantal lokale partijen een Lokaal Preventieakkoord getekend. Met dit akkoord wil de gemeente dat de Katwijkers gezondere keuzes maken en roken, alcoholgebruik en overgewicht verminderen.

26 partijen werken samen aan een gezonder Katwijk.

Het Lokaal Preventieakkoord is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, waarin wordt gestreefd naar een gezondere samenleving. Vanuit het Rijk is er geld beschikbaar om acties uit het akkoord uit te voeren. Het lokale akkoord werd vorige week donderdag in Katwijk door 26 lokale partijen ondertekend. De komende drie jaar gaan zij aan de slag met de thema’s roken, gezond gewicht, alcohol en mentale gezondheid.

Wethouders Corien van Starkenburg en Adger van Helden ondertekenen het Lokaal Preventieakkoord.

‘Dat de inwoners van Katwijk gezond zijn en een gezonde leefstijl hebben is een ambitie uit de Maatschappelijke Agenda van de gemeente. Het maakt mij altijd blij om te zien dat er weer een stap gezet is in het vormgeven aan een gezonde en vitale samenleving’, aldus wethouder Corien van Starkenburg.

De gemeente heeft met het akkoord gelijk een eerste actie ondernomen. Afgelopen donderdag werd speeltuin de Mierenweide na het ondertekenen van het akkoord, rookvrij verklaard.