De gemeente Katwijk wil samen met de Pyro Freaks een vuurwerkshow organiseren tijdens de jaarwisseling. Landelijk ligt er een vuurwerkverbod op tafel, maar gemeenten mogen wel professionele vuurwerkshows organiseren.

De Pyro Freaks is een groep Katwijkse vuurwerkliefhebbers die zich ieder jaar stort op een grote vuurwerkshow. Tijdens de jaarwisseling 2019/2020 gebeurde dit voor het eerst in samenwerking met de gemeente Katwijk. De show was toen een groot succes.

Ook vorig jaar waren er voorbereidingen voor een grote show, maar door het coronavirus en landelijk vuurwerkverbod ging dit niet door. Het verschil met dit jaar is, dat er toen ook een verbod op evenementen was om te voorkomen dat te veel mensen bij elkaar zouden komen. Dat verbod is er nu (nog) niet.

Of de vuurwerkshow dit jaar wel door kan gaan, hangt af van de maatregelen die het kabinet invoert.