Woningcorporatie Dunavie gaat de galerijen van de drie torenflats in de Hoornes volgend jaar afsluiten. Alleen bewoners van de flats krijgen via een elektronische sleutel toegang tot hun galerij. Dunavie neemt deze maatregel na onrust over de toename van het aantal zelfdodingen bij de flats.

Bewoners maakten zich grote zorgen en startte dit jaar een handtekeningenactie om het probleem onder de aandacht te brengen. Ook de lokale politiek uitte zijn zorgen richting het college van burgemeester en wethouders en Dunavie.

‘De technische aanpassing is de eerste stap waar wij de huurders nu hebben geinformeerd’, laat Dunavie weten. ‘De komende weken werken wij aan een planning van de werkzaamheden. Zodra dit gereed is, ontvangen huurders meer informatie wanneer hun flat en galerij aan de beurt is.’

De woningcorporatie wil ook het gevoel van veiligheid en woonplezier voor de bewoners vergroten.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.