De derby tussen Quick Boys en VV Katwijk wordt verplaatst naar volgend jaar. De clash tussen de twee Katwijkse voetbalclubs stond gepland op zaterdag 4 december, maar vanwege de coronamaatregelen mogen daar geen supporters bij zijn. De gemeente Katwijk en de politie willen niet het risico nemen dat supporters zich tijdens die wedstrijd alsnog in de duinen rond Nieuw-Zuid verzamelen.

De wedstrijden tussen Quick Boys en VV Katwijk zijn altijd beladen wedstrijden die door de politie als ‘risicowedstrijden’ worden aangestreept.

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag heeft de gemeente in overleg met beide clubs en de politie besloten om de wedstrijd te verplaatsen.

‘Hoewel het kabinet tot nu toe aangeeft dat amateurvoetbal zonder publiek door kan gaan, is dat onder de huidige omstandigheden ongewenst’, legt de gemeente uit. De organisaties zijn bang dat bij het spelen op 4 december supporters zich alsnog in grote groepen verzamelen in duin. ‘Dit verhoogt de kans op coronabesmettingen en werkt geweld in de hand.’

De nieuwe datum voor de wedstrijd moet nog worden vastgesteld, maar zal naar verwachting na 1 februari zijn.