De burgers liggen nog niet op de grill, maar het duurt niet lang meer. Bezorgrestaurant De Beren opent op woensdag 14 december de deuren aan de Tramstraat in Katwijk. Ondernemer John van Kooten staat te trappelen.

De komst van De Beren zat er al een tijdje aan te komen. De franchiseformule had in 2019 zijn oog al laten vallen op het pand van de Zwaan aan de Boulevard. Dat gebouw bleek uiteindelijk niet geschikt om te verbouwen tot de formule van De Beren. Twee jaar later strijkt het bezorgrestaurant alsnog neer in Katwijk aan Zee.

De 42-jarige Van Kooten woont in Oegstgeest, maar is geen onbekende in Katwijk. Oorspronkelijk komt hij uit Veenendaal. ‘Iedereen ging daar in de zomervakantie naar Katwijk.’ Ook zijn vrouw werkt in Katwijk.

In 2018 werd hij getrokken door het concept van De Beren. Van Kooten: ‘De formule spreekt mij erg aan. Ze gaan zorgvuldig om met de franchisenemers en ze helpen je goed op weg. Ze behandelen je als een eigen ondernemer.’

Impressie van bezorgrestaurant De Beren in Katwijk

De Beren begon in 1984 als eetcafé in Rotterdam en verspreidt zich sindsdien door heel Nederland. Het restaurant staat vooral bekend om de klassiekers zoals saté, burgers of spareribs. Veel mensen zullen ook gelijk denken aan ‘de beren’ op de fiets, die de bestellingen rondbrengen. De ouderwetse berenpakken zullen we alleen niet meer tegenkomen op straat. ‘Het bezorgen is inmiddels wat makkelijker en moderner geworden’, lacht Van Kooten.

Het is zijn eerste eigen zaak, maar van spanning lijkt er weinig sprake bij de Oegstgeestenaar. Hij is vooral erg enthousiast en kijkt uit naar de uitdagingen van het ondernemerschap. Vooral het contact met het personeel en de gasten lijkt hem erg leuk.

Impressie van bezorgrestaurant De Beren in Katwijk

Ook de Katwijkers hebben iets om naar uit te kijken. Van Kooten wil zijn gasten flink verwennen. ‘Het is ideaal voor mensen die geen zin hebben om de deur uit gaan. Maar mensen kunnen ook bij ons afhalen. We hebben een brede kaart met mooie gerechten.’

Voor wie niet kan kiezen, raadt hij het burgermenu aan. ‘Maar de spareribs zijn ook heel lekker.’

De Beren Katwijk opent op woensdag 14 december. De Beren is iedere dag geopend van 16.00 tot 21.30 uur.

Vacature
Op zoek naar een baan? Restaurant De Beren is in Katwijk nog op zoek naar bezorgers! Iedere medewerker van het openingsteam die na 7 maanden nog bij De Beren Katwijk werkt, krijgt een gratis apple AirPods.
Klik hier voor meer informatie.