Ouders zonder geldig coronabewijs kunnen vanaf vandaag in een tent naast het zwembad hun kinderen helpen omkleden voor de zwemles. Zwembaden mogen geen mensen zonder coronabewijs toelaten. Dit leidde onder andere tot vragen van de SGP in Katwijk. Aquamar probeert met het tijdelijke zogenoemde Kiss & Swim punt de ongevaccineerde ouders tegemoet te komen.

Aan de zijkant van het gebouw (op de ligweide) is een tijdelijk Kiss & Swim punt gecreëerd waar ouders en verzorgers kun kinderen kunnen brengen en halen. Voor het aan- en uitkleden is buiten een overdekte kleedruimte beschikbaar. De ouders moeten buiten blijven, maar mogen wel door het raam naar de zwemles van hun kind kijken.

De SGP stelde onlangs vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De partij wilde weten welke mogelijkheden er waren, zodat ouders toch hun kind naar zwemles konden brengen.

‘Het liefst willen wij al onze bezoekers zonder hinder en ongemakken kunnen ontvangen in onze accommodatie’, schrijft Aquamar op haar website. ‘Wat dit betreft moeten we op dit moment roeien met de riemen die we hebben.’