De 9-jarige Mylo Saillen uit Katwijk is genomineerd voor de National Geographic fotowedstrijd. Mylo neemt het met zijn foto van een gletsjer op tegen 9 andere kleine fotografen in de categorie ‘Raar Maar Waar’.

Mylo maakte zijn foto in Zwitserland. ‘Toen ik aan het wandelen was in de bergen bij Grindelwald was het buiten zo heet’, schrijft hij bij zijn foto. ‘Ik zag deze tunnel onder een gletsjer en wanneer ik eronder ging lopen, was het een verkoeling’.

Tunnel der Gletsjers (foto Mylo Saillen)

De Katwijker stuurde zijn foto naar de National Geographic fotowedstrijd. Het tijdschrift National Geographic begon deze fotowedstrijd in 2007. Sindsdien worden er ieder jaar prijzen uitgereikt in verschillende categorieën (Mens/Raar maar waar, Dier en Landschap) voor zowel volwassenen als kinderen.

Mylo is één van de 10 finalisten die nog kans maakt op de publieksprijs in de categorie Raar Maar Waar. Het publiek bepaalt door te stemmen wie deze prijs op 21 november in ontvangst mag nemen.

De winnaar van de publieksprijs ontvangt een smartwatch, rugzak en zijn of haar foto wordt gepubliceerd in NatGeo Junior.

Stemmen kan hier tot 7 november