61 clubs en verenigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hebben een geldbedrag ontvangen van Rabo ClubSupport. Zo’n 4.000 inwoners uit de regio Leiden-Katwijk hebben gestemd op hun favoriete club, die daarmee een geldbedrag ontvangen. Quick Boys blijkt dit jaar de grote winnaar. Zij kregen de meeste stemmen en ontvangen 3.500 euro vanuit Rabo ClubSupport voor de organisatie van een reรผnie.

Via Rabo ClubSupport konden clubs en verenigingen zich aanmelden voor ondersteuning op het gebied van kennis, netwerk en financiรซn. Tot en met 25 oktober konden leden van de Rabobank via de Rabo Bankieren App stemmen op hun favoriete club of vereniging. In totaal waren er 130 doelen en projecten in deze regio waar de stemmers uit konden kiezen.

Actief verenigingslid zorgt voor betrokken buurt
‘Het is fantastisch om te zien hoeveel leden gestemd hebben’, vertelt Marius Hovius van Rabobank Leiden-Katwijk. ‘Daaruit spreekt een enorme betrokkenheid. En terecht. Het verenigingsleven vervult een belangrijke sociale en maatschappelijke rol in onze regio. Het is een plek waar iedereen welkom is, je van elkaar kan leren, je kan ontwikkelen en jezelf kan zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil kan deelnemen. Dankzij Rabo ClubSupport versterken we het verenigingsleven zodat ze die rol kunnen blijven vervullen.’

Naast Quick Boys ontvingen ook Voedselbank Katwijk,ย de Katwijkse Reddingsbrigade, KRNM, de Katwijkse Zeeverkenners, Kippenloop en Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn een bedrag tussen de 3.000 en 3.500 euro.

De overige clubs konden rekenen op een bedrag tussen de 100 en 3.000 euro.