Wethouder Corien van Starkenburg heeft maandagochtend samen met wereldkampioen turnen Jeffrey Wammes op Coming Out Day de regenboogvlag omhoog gehesen. De vlag staat voor de acceptatie van de LHBTI community. Naast de vlag op het gemeentehuis zijn ook de sportverenigingen in de gemeente gevraagd om op deze dag de regenboogvlag te hijsen. 

De vlag werd opnieuw in de voortuin van het gemeentehuis omhoog gehesen.

Het symbool mocht een aantal jaar geleden nog helemaal niet wapperen in Katwijk. In 2015 kwam daar na een motie in de gemeenteraad verandering in. De vlag mocht gehesen worden, maar niet op op het gemeentehuis. De regenboogkleuren moesten het doen met een mast aan de overkant van het gemeentehuis.

In 2019 ‘promoveerde’ de vlag naar de voortuin van het gemeentehuis.

Dit jaar was het de eer aan Jeffrey Wammes om de wethouder te vergezellen bij het hijsen van de vlag. Wammes schreef op 17-jarige leeftijd geschiedenis om als eerste Nederlander twee gouden medailles op de onderdelen vloer en sprong tijdens wereldbekerwedstrijden te winnen. Sinds 2019 is Jeffrey ook Pride Ambassadeur.

11 oktober staat ieder jaar in het teken van Coming Out Day. Een groot aantal gemeenten hijst op deze dag een regenboogvlag. Coming Out Day is overgewaaid vanuit Amerika, waar er al sinds 1987 een dag in het teken staat van homo-acceptatie. Sinds 2009 wordt er ook in Nederland aandacht aan besteed.