Vanaf volgende week woensdag (27 oktober) worden vrachtwagens uit de Brouwerstraat geweerd. Het vrachtwagenverbod in de drukke straat in Rijnsburg moet voor meer veiligheid zorgen. Vrachtwagens mogen ook niet meer in het centrum en in de wijken daar omheen komen. Alleen vrachtverkeer dat in het gebied moet laden en lossen, is toegestaan.

Vanaf alle ingangen geldt het verbod. Dit zijn de Rijnsburgerweg ten zuiden van de rotonde Oegstgeesterweg, de Sandtlaan vanaf de rotonde Boslaan en de Noordwijkerweg vanaf de brug over het Oegstgeesterkanaal.

De gemeente zoekt al jarenlang naar een oplossing voor de drukke Brouwerstraat. De weg is sinds de herinrichting in 2013 versmald en de maximum snelheid is omlaag gebracht naar 30 kilometer per uur. Maar deze aanpassingen werpen geen vruchten af in de straat waar fietsers, auto’s en vrachtwagens de smalle weg met elkaar moeten delen.

Maatregelen
Het verbod is één van de drie maatregelen die de gemeente Katwijk eerder dit jaar aankondigde.

De gemeente wil medio 2022 ook nog verkeerslichten plaatsen en een gebiedsonsluitingsweg van 30 kilometer per uur instellen op de Brouwerstraat. Dat houdt onder andere in dat de Brouwerstraat een voorrangsweg wordt.