Seizoensgebonden strandpaviljoens mogen nog één jaar op strand overwinteren. De strandtenten moeten ieder jaar voor 1 november van het strand af. Net als vorig jaar mogen de paviljoens dit jaar blijven staan om op- en afbouwkosten te besparen.

In het winterseizoen verdwijnen de tijdelijke paviljoens naar een opslagruimte. Deze strandtenten worden altijd voor 1 november afgebroken.

De coronacrisis heeft een flinke impact gehad op de horecaondernemers. Om de ondernemers tegemoet te komen, mochten de strandtenten vorig jaar blijven staan. Zes strandpaviljoens maakten vorig seizoen gebruik van die speciale regeling.

De overwintering op strand is de strandtenteigenaren goed bevallen. De Vereniging voor strandexploitanten Katwijk vroeg daarom deze zomer de regeling ook voor dit jaar toe te passen.

‘Gebleken is dat het overwinteren in het winterseizoen 2020-2021 een substantiële bijdrage heeft geleverd aan het beperken van de lasten voor de seizoensgebonden strandpaviljoens exploitanten’, schrijft de gemeente Katwijk. ‘Het afgelopen winterseizoen heeft daarnaast geen noemenswaardige problemen opgeleverd.’

De paviljoens mogen blijven staan, maar ze mogen niet open voor gasten.