Speeltuin De Mierenweide in Katwijk aan Zee wordt volgende week donderdag rookvrij verklaard. Het wordt dan verboden om bij de speeltuin naast zwembad Aquamar te roken.

Het rookverbod bij de speeltuin is onderdeel van het Lokaal Preventieakkoord: Kerngezond Katwijk. Met dit akkoord streven bijna 30 partijen in Katwijk naar een gezonde leefstijl voor Katwijkers.

Het Lokaal Preventieakkoord vloeit voort uit het Nationaal Preventieakkoord dat getekend is in 2018 met als doel dat in 2040 Nederlanders gezondere keuzes maken en roken, alcoholgebruik en overgewicht zijn verminderd.

Rookvrij
Roken is een van de thema’s bij het akkoord. De Mierenweide is de eerste speeltuin in Katwijk die rookvrij wordt. Volgens de gemeente Katwijk is het de bedoeling dat alle speeltuinen in Katwijk rookvrij worden. 

Het Lokaal Preventieakkoord wordt op donderdag 28 oktober door de gemeente en betrokken partijen ondertekend. Op dit moment zijn er 26 partijen aangesloten. Op dat moment wordt ook de speeltuin officieel rookvrij verklaard.