Sinterklaas heeft door inkomstenproblemen op dit moment nog niet genoeg geld voor een grootse intocht in Katwijk aan Zee. Stichting Sint en Pietenactie vraagt daarom alle Katwijkers om de Sint een handje te helpen met een doneeractie.

De intocht wordt ieder jaar door Winkeliersvereniging Zeezijde gefinancierd, maar de vereniging heeft daar dit jaar door de coronacrisis niet genoeg budget meer voor. Door de crisis zijn de winkels een tijd lang gesloten geweest. Dat heeft een flinke impact gehad op de ondernemers. ‘We hebben door de crisis dit jaar moeilijke keuzes moeten maken’, vertelt Nico Haasnoot van Zeezijde. ‘We moeten even pas op de plaats maken.’ Zeezijde hoopt volgend jaar wel weer een rol van betekenis te kunnen spelen.

De organisatie van de intocht in Katwijk aan Zee ligt in handen van Stichting Sint en Pietenactie. Ook vanuit andere fondsen en sponsoren zijn er volgens de stichting dit jaar minder middelen beschikbaar om een intocht te organiseren.

De stichting heeft daarom in overleg met Zeezijde besloten om een crowdfundingactie te lanceren voor de intocht die gepland staat op zaterdag 13 november. ‘Een prachtig initiatief’, zegt Haasnoot dankbaar.

Katwijkers kunnen via een betaallink of QR-code een bedrag doneren. ‘Hoe mooi zou het zijn wanneer de inwoners van Katwijk en andere liefhebbers van Sinterklaas de Sint een warm hart toedragen en een grootse intocht mogelijk maken?’, schrijft de organisatie bij de actie. ‘Met deze actie kan een ieder zijn financiële steentje, groot of klein bijdragen en krijgt de Sint zijn warme welkom in Katwijk.’

Meer informatie over de actie en de QR code voor het storten van een bijdrage zijn te vinden op onze website www.sintenpietenactie.nl