DSV|Verzorgd Leven wil een deel van Salem verhuren aan spoedzoekers. Het gaat om 70 tijdelijke woonunits die verhuurd gaan worden door Divorce Housing. Deze organisatie biedt woonruimte aan mensen die met spoed een huis nodig hebben na een scheiding of relatiebreuk.

Salem staat al ruim twee jaar leeg. De bewoners verhuisden in 2019 naar de Vlietstede in Rijnsburg in afwachting van nieuwbouw. De verbouwing van Salem kwam echter op losse schroeven te staan, nadat DSV in financiële problemen kwam.

Begin dit jaar maakte de zorgorganisatie bekend dat een deel van Salem verhuurd wordt aan GGZ Rivierduinen. De organisatie gebruikt Salem als tijdelijke woonlocatie voor 36 cliënten die voorheen nog in een beschermde woonvorm verbleven in Noordwijkerhout.

In het pand is nog een vleugel over die DSV graag wil verhuren aan Divorce Housing. Deze organisatie is geen onbekende in Katwijk. Het voormalig pand van het ID-College aan de Jan Evertsenlaan is vorig jaar omgetoverd tot een scheidingshotel.

DSV heeft bij de gemeente een vergunning aangevraagd voor 5 jaar.